„Претседателот на Собранието, Талат Џафери, согласно член 215 став 2 од Деловникот на Собранието на Република Северна Македонија, ќе ја свика седницата за барање за гласање доверба на влада, а седницата ќе се одржи на третиот ден од денот на поставување на прашањето за доверба на владата, односно во четврток, на 11 ноември 2021, во 11:00 часот“, информираа од кабинетот на претседателот на Собранието.