Македонска економија
+17
Spray
gestapo
Прч
izotop
Laba
jambo
VOL
OSA
ribar
Sahara raj
YAS
Centarec
кнез
чучулига
Arhimed
king
concrete
21 posters
Страна 14 of 28
Страна 14 of 28 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 21 ... 28
Re: Македонска економија
Ова што го напиша му се дешават на мој школски.Кој ке одиш од Општина према чаршија во Охрид од лева страна е канцеларијата на Социјалистичка партија.Одам полека и почна да ми мавтат и ми викат дали ме познаваш и јас се насмеав и му го кажвам прекарот негов.Се размуабетисавме и тој викат бил врзан со општината и со владата ,зел работа на Плаошник ,имал многу багери,почнал со згради ,заљубен до уши во Пастирот ама почнале да го лажат ,неможит да наплатит ,тотално разочаран од Пастирот,ми изнакажа работи и што не требаше ,иста прича на све стране.На една тема ти напишав Никола Тесла на 19 год го напуштил Балканот,да не бидам многу опширен.concrete напиша:...појма немам, одддамнаа не работам на овдешниот пазар..., главен работодавач е државата , а таа не плаќа.., освен со голема задршка и ветување дека ќе ти биде платено...некад. Џабе што се сумите големи , што и ако ги видиш , кога ќе ги видиш ќе ти отидат на камати за кредити за да можеш да живееш. Мали проекти, надвор , ама у чврста валута.... А у Македонија и тие пари се пуна капа...ribar напиша:Сигурен сум дека знаеш повеке за фирмата ,не би било лошо да напишеш нешто да отепаме 15 мин пред компјутер пред да одам на тренинг.concrete напиша:...лоповчуги у спрега со Коцекабана..., кога да е ќе треба да објаснат.Ама не се стигнува.., зајко и остали сдсм-џукели на кои им течат лиги по такви пари, не даваат простор да се средат ваквите девијации. Постојно малку малку уприличуваат вонредни избори...., а тоа им овозможува на пацови у сенка , коло да си водат...ribar напиша:Срамежливите тендер - шампиони во владината градежна офанзива
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=22911
Concrete,шу прааат овие,ненаситени се.
Сеа не сум ко Џамбо , ама јеби га , не можат сите да се на еби си мајката со шеици и калифи...
Јас бркам една работа ако ја средам ке спасам најмалку 500 семејства да живеат добро во следните 30 години,ама ако се средит за 1-2 години.
ribar- Posts : 415
...хе хе , која будалетинка си , јеботе благи бог... 500 семејства во следните 30 години...ribar напиша:Ова што го напиша му се дешават на мој школски.Кој ке одиш од Општина према чаршија во Охрид од лева страна е канцеларијата на Социјалистичка партија.Одам полека и почна да ми мавтат и ми викат дали ме познаваш и јас се насмеав и му го кажвам прекарот негов.Се размуабетисавме и тој викат бил врзан со општината и со владата ,зел работа на Плаошник ,имал многу багери,почнал со згради ,заљубен до уши во Пастирот ама почнале да го лажат ,неможит да наплатит ,тотално разочаран од Пастирот,ми изнакажа работи и што не требаше ,иста прича на све стране.На една тема ти напишав Никола Тесла на 19 год го напуштил Балканот,да не бидам многу опширен.
Јас бркам една работа ако ја средам ке спасам најмалку 500 семејства да живеат добро во следните 30 години,ама ако се средит за 1-2 години.
Гледај ти среди се....и не туку фантазирај...
Да успееш да вработиш 500 луѓе, тоа значи дека слободно можеш да сметаш на износ од 15% од нивната заработувачка...која им ја исплаќаш. И минималец од 200 евра да земаат тоа е за тебе 10.000 ама тоа е бре 160.000 бруто плата, илити милион месечно производ...т.е. 12.000.000 годишно.. Или помножи колку е тоа , ако плаќаш просечна плата....
А бе ти вечи лажов и од Грујо испаѓаш....
...или да не купуваш брод па да ги возиш во некоја австралиска пустиња???
concrete- Posts : 7035
Интересен си ,досега не сум излажал некој ниту имам намера да го сторам тоа,а не се работит за вработување на 500 семејства.....добро е што признаваш дека Пастирот е лажов.concrete напиша:...хе хе , која будалетинка си , јеботе благи бог... 500 семејства во следните 30 години...ribar напиша:Ова што го напиша му се дешават на мој школски.Кој ке одиш од Општина према чаршија во Охрид од лева страна е канцеларијата на Социјалистичка партија.Одам полека и почна да ми мавтат и ми викат дали ме познаваш и јас се насмеав и му го кажвам прекарот негов.Се размуабетисавме и тој викат бил врзан со општината и со владата ,зел работа на Плаошник ,имал многу багери,почнал со згради ,заљубен до уши во Пастирот ама почнале да го лажат ,неможит да наплатит ,тотално разочаран од Пастирот,ми изнакажа работи и што не требаше ,иста прича на све стране.На една тема ти напишав Никола Тесла на 19 год го напуштил Балканот,да не бидам многу опширен.
Гледај ти среди се....и не туку фантазирај...
Да успееш да вработиш 500 луѓе, тоа значи дека слободно можеш да сметаш на износ од 15% од нивната заработувачка...која им ја исплаќаш. И минималец од 200 евра да земаат тоа е за тебе 10.000 ама тоа е бре 160.000 бруто плата, илити милион месечно производ...т.е. 12.000.000 годишно.. Или помножи колку е тоа , ако плаќаш просечна плата....
...или да не купуваш брод па да ги возиш во некоја австралиска пустиња???
Ми ја спомна Австралија,да ти кажам бев пред 4 год 40 дена и преубо си поминав и Сиднеј и Мелбурн ,само требаше уште 40 дена да останам,само и таму криза ги фати тие што беа паметни што си купија станови и куки до пред 10 год голема работија завршија а тие што сакаа да се вратат во Мак и градеа кај нас стапот го јадоа.Плац од 450 км2 во Мелбурн во новите населби кошташе тогаш 300 000 австралиски долари.
Дека е лажов ..ти тврдиш, не јас..
...а ти напиша,
...а австралиските приказни кажи му ги на некој друг, за заебот или успехот...
...а ти напиша,
..па јас онака глуп како ме дал Господ помислив ќе ги вработуваш..., не ми падна на ум ништо попаметно што би се подвело под спасување на 500 семејства...Јас бркам една работа ако ја средам ке спасам најмалку 500 семејства да живеат добро во следните 30 години,ама ако се средит за 1-2 години.
...а австралиските приказни кажи му ги на некој друг, за заебот или успехот...
Ова погорново ти го напиша или ?concrete напиша:
duri ni Chuck Norris ne se ni obidel vo ovaa kategorijaнајмалку 500 семејства........во следните 30 години,
VOL- Posts : 17150
Рибар бе, не биди клен.....цело време тврдиш дека грујо е лажов, а ти овде истури МОРСКА ЛАЖГА , ...реакцијата номално заебантска е ..па ти си бил бе поголем лажов од грујо...ribar напиша:Ова погорново ти го напиша или ?concrete напиша:
Да не си бе ти оној со сомбрерото , маскиран во рибар??? тој е така некако еднодимензионален...
Кој ке одам во Мехико ке ти донесам еден шешир сомбреро ,ке ти одговарат на годините и висината.concrete напиша:Рибар бе, не биди клен.....цело време тврдиш дека грујо е лажов, а ти овде истури МОРСКА ЛАЖГА , ...реакцијата номално заебантска е ..па ти си бил бе поголем лажов од грујо...ribar напиша:Ова погорново ти го напиша или ?concrete напиша:
Да не си бе ти оној со сомбрерото , маскиран во рибар??? тој е така некако еднодимензионален...
..со здравје и глеај да не се изгубиш....
ич не се секирај ,не сум јас ко НЕБАЊАНИТЕ што не се излезени подалеку од Албанија-Грција-Бугарија-Србија и по некој залутан во Босна.concrete напиша:..со здравје и глеај да не се изгубиш....
.....до таму одат, понатака им е страв?????ribar напиша:ич не се секирај ,не сум јас ко НЕБАЊАНИТЕ што не се излезени подалеку од Албанија-Грција-Бугарија-Србија и по некој залутан во Босна.concrete напиша:..со здравје и глеај да не се изгубиш....
concrete напиша:...појма немам, одддамнаа не работам на овдешниот пазар..., главен работодавач е државата , а таа не плаќа.., освен со голема задршка и ветување дека ќе ти биде платено...некад. Џабе што се сумите големи , што и ако ги видиш , кога ќе ги видиш ќе ти отидат на камати за кредити за да можеш да живееш. Мали проекти, надвор , ама у чврста валута.... А у Македонија и тие пари се пуна капа...ribar напиша:Сигурен сум дека знаеш повеке за фирмата ,не би било лошо да напишеш нешто да отепаме 15 мин пред компјутер пред да одам на тренинг.concrete напиша:...лоповчуги у спрега со Коцекабана..., кога да е ќе треба да објаснат.Ама не се стигнува.., зајко и остали сдсм-џукели на кои им течат лиги по такви пари, не даваат простор да се средат ваквите девијации. Постојно малку малку уприличуваат вонредни избори...., а тоа им овозможува на пацови у сенка , коло да си водат...ribar напиша:Срамежливите тендер - шампиони во владината градежна офанзива
Сеа не сум ко Џамбо , ама јеби га , не можат сите да се на еби си мајката со шеици и калифи...
Е мој конкрете ,Пастирот ти направи шкунерот да ти пропушта вода и набрзина да ти протонува,само јас ке треба да ти дадам чунче да се спасуваш.
Само Пастирот ке те потсекат на жаба која се варит на тивок оган во лонец и не знае кога е сварена.
Само Пастирот ке те потсекат на жаба која се варит на тивок оган во лонец и не знае кога е сварена.
...со опроштење Ribar... шилегов т.е. сдсм-соросоид со негово ружно зубало.....џеде гован
...неверојатно како не можат да се контролираат да не повраќаат завист , јад и чемер....
- Дарис Инженеринг за проектот Модуларен громобрански фаќач;
- СТСС-Смарт Трафик Сејфти Системс – Изработка на интелигентни лежечки полицајци;
- CodeWell за паметниот асистент MarkO;
- Ебизнис Кочани за EmbedSocial;
- Vapour Apps за Vapour Apps;
- Чоко Авиаторс за Чоко Авиаторс;
- Идекс системи Скопје за платформа за навигација и известување во затворени простории;
- Кликон Технологии за Кликон;
- Kamai Media за играта Sonder епизода 1 & 2;
- Esenso за Khal AppStore;
- Knowledge Center Skopje за Аукциски тигар;
- Хас Инжинеринг Скопје за Систем за домашна автоматизација;
- Марјановиќ Едукација за Еверест;
- Prime Apps за Развој на Placeformer платформа;
- Smart Tech за Развој на инструментација за мерење и анализа на електрична енергија;
- Марси eлектро системи Охри за Микропроцесорско управување на печки на пелети.
овие старт-апи добиле по 30.000 евра илузии за кои ќе се окозат за да ги видат на сметка, т.е. во голема мера сигурно се пара која ќе треба да ја вратат на своите ЕУ ментори кои секогаш доаѓаат во пакетот на ветувања. Но и тоа е нешто, некој напредок во однос на претходното ништо.
Еден или два имаат потнцијал, а тоа е веќе голем процент за бројка од 16 проекта.
Најнова вест од владата ,ке подигнеле споменик на бегалците од Македонија за време на владеењето на Пастирот,а споменикот ке изгледал како бугарски пасош.
koncentriraj se na komentari so sodrzina ..ili link, ako ti odi tesko so razmisluivanjeto pred da napises.
spinovi -ne.
koncentriraj se na komentari so sodrzina ..ili link, ako ti odi tesko so razmisluivanjeto pred da napises.
spinovi -ne.
Ево кај ги трошит твојте пари Пастирот конкретеribar напиша:concrete напиша:...појма немам, одддамнаа не работам на овдешниот пазар..., главен работодавач е државата , а таа не плаќа.., освен со голема задршка и ветување дека ќе ти биде платено...некад. Џабе што се сумите големи , што и ако ги видиш , кога ќе ги видиш ќе ти отидат на камати за кредити за да можеш да живееш. Мали проекти, надвор , ама у чврста валута.... А у Македонија и тие пари се пуна капа...ribar напиша:Сигурен сум дека знаеш повеке за фирмата ,не би било лошо да напишеш нешто да отепаме 15 мин пред компјутер пред да одам на тренинг.concrete напиша:...лоповчуги у спрега со Коцекабана..., кога да е ќе треба да објаснат.Ама не се стигнува.., зајко и остали сдсм-џукели на кои им течат лиги по такви пари, не даваат простор да се средат ваквите девијации. Постојно малку малку уприличуваат вонредни избори...., а тоа им овозможува на пацови у сенка , коло да си водат...ribar напиша:Срамежливите тендер - шампиони во владината градежна офанзива
http://www.dokaz.mk/boukitsa-na-shopig-vo-pariz/
pa,pa pa...
avtor na "tekstov" e MERI NIKOLOVA..
Kurvata na Agron Budzaku
samo da ja pozdravam KURVATA ,posto SLIKATA na "Borkica vo Pariz .." Ne e ni od Francija nitu od PARIZ tuku od Izrael ( ako ne se lazam, mozda e i od Turcija) ama povekje sum siguren deka e od - Izrael..
pazi KURVATA sto "otkrila"
OOO mori ZEMJO INDIJO otvori se ziti se!
necu jedan- necu dva- samo Agrona Volim ja ..ahahah!!! orospijava na Agron, e do tolku zbesnata sto besot od SOPSTVENIOT KURVARLUK ne moze da go skrie pa TRESE na kub.
ama ZA TEKSTOV OD LINKOT DA BIDE potpolno razbirliv
ke ja PLESNEME ovaa Meri, DO KRAJ za da se ZNAE so mustra e..
pa koga raznorazni KLENOVI , SOMOVI, i ostanati mutljuci ke postavuvaat gluposti na OVOJ forum,
da znaat deka VOLOT em BODE em GAZI
sori gajs, gejs, sto i da ste. ke si igrate uste gluposti ke tresete ili ke porasnete da praime ozbilen muabet ?
DOKAZ ,mk vi e.... izvor ??? i.. kurvava??
... e pa gospoda od "takozvanata opozicija" ( sekoja cest na OPOZICIJATA) ama ova ne e sigurno nikakva opozicija tuku ,mutavi mutanti..
EVE VI JA "AUTORKATA" Meri
http://b2.mk/news/shvalerkata-na-agron-budzaku-javno-progovori-za-nivnata-ljubov?newsid=OQi1
avtor na "tekstov" e MERI NIKOLOVA..
Kurvata na Agron Budzaku
samo da ja pozdravam KURVATA ,posto SLIKATA na "Borkica vo Pariz .." Ne e ni od Francija nitu od PARIZ tuku od Izrael ( ako ne se lazam, mozda e i od Turcija) ama povekje sum siguren deka e od - Izrael..
pazi KURVATA sto "otkrila"
Во Градот на светлината е се светло па така и светна новчаникот на Премиерот кој според наши сознанија одвоил од својот скромен новчаник над 100.000 евра за да ги задоволи потребите на својата сопруга.
OOO mori ZEMJO INDIJO otvori se ziti se!
necu jedan- necu dva- samo Agrona Volim ja ..ahahah!!! orospijava na Agron, e do tolku zbesnata sto besot od SOPSTVENIOT KURVARLUK ne moze da go skrie pa TRESE na kub.
ama ZA TEKSTOV OD LINKOT DA BIDE potpolno razbirliv
ke ja PLESNEME ovaa Meri, DO KRAJ za da se ZNAE so mustra e..
pa koga raznorazni KLENOVI , SOMOVI, i ostanati mutljuci ke postavuvaat gluposti na OVOJ forum,
da znaat deka VOLOT em BODE em GAZI
sori gajs, gejs, sto i da ste. ke si igrate uste gluposti ke tresete ili ke porasnete da praime ozbilen muabet ?
DOKAZ ,mk vi e.... izvor ??? i.. kurvava??
... e pa gospoda od "takozvanata opozicija" ( sekoja cest na OPOZICIJATA) ama ova ne e sigurno nikakva opozicija tuku ,mutavi mutanti..
EVE VI JA "AUTORKATA" Meri
http://b2.mk/news/shvalerkata-na-agron-budzaku-javno-progovori-za-nivnata-ljubov?newsid=OQi1
Последната промена е направена од VOL на Пет Јун 26 2015, 23:05. Мислењето е променето 1 пати
VOL- Posts : 17150
не ми е јасно од кај му идеа на Грујо да глуми Мадона???
па башка да ангажира и екс-мосад да го чува, вакви фацки само тие имаат во инвентар.... :
па башка да ангажира и екс-мосад да го чува, вакви фацки само тие имаат во инвентар.... :
Не глуми мадона, туку нешто друго ...concrete напиша:не ми е јасно од кај му идеа на Грујо да глуми Мадона???
Прч- Posts : 231
...ne komentiraj moderiranje ovde.
poveli imas tema za toa ili pp.
poveli imas tema za toa ili pp.
...ееее ова е веќе тенденциозно, сепак сцената е поише мадонаста.Прч напиша:Не глуми мадона, туку нешто друго ...concrete напиша:не ми е јасно од кај му идеа на Грујо да глуми Мадона???
Но има еден друг зајц што заличуе на папагал-мајсторов...
Неверојатно. но вистинито.concrete напиша:Но има еден друг зајц што заличуе на папагал-мајсторов...
Изгледа дека сценографите потрошиле доста време проучувајќи ја твојата теза за глупоќу...
плус, српската “клин се клином избија“.
И дошле до заклучок дека со Грујо мегдан може да дели само некој што е ист како него, иста категорија и иста тежина ...
Лика и прилика, одраз во огледало. Иста генерација, иста фигура, иста физиономија, исто потстрижани, исти манири, иста елоквентност и шарм. Да ми е само да знам кој им го одбра на СДСМ да им биде лидер место Буанко ...
Страна 14 of 28 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 21 ... 28
Similar topics
» Македонска политика - општо
» Македонска народна музика
» Македонска актуелна сцена
» Македонска народна музика
» Македонска актуелна сцена