Општо за пред изборите 2016
+4
кнез
defo
Spray
чучулига
8 posters
Страна 1 of 18
Страна 1 of 18 • 1, 2, 3 ... 9 ... 18
Општо за пред изборите 2016
Иако е се уште рано ... сепак има придвижувања, прегрупирања и слично ...
... еве за почеток ...
http://alsat.mk/News/221747/demokratskiot-sojuz-sam-na-prestojnite-izbori
... со ова овие си пишаа крст на партијата ... но никаква штета ионака се чоек партија плус една шлајфувачка бургија ... пардон, сврдел ...
... еве за почеток ...
... со ова овие си пишаа крст на партијата ... но никаква штета ионака се чоек партија плус една шлајфувачка бургија ... пардон, сврдел ...
king- Posts : 11124
Re: Општо за пред изборите 2016
..поише пишуат рецка, зошто таа финта ја продаваат последователно незнам кој пат... Нешто друго не ми е јасно , кои им се изворите на пари???king напиша:Иако е се уште рано ... сепак има придвижувања, прегрупирања и слично ...
... еве за почеток ...
Тоа или Трајанов е богат ко Крез па може да си допушти префинет, скап хоби кој се вика политичка пајтон партија.
На еден генијалец не му успеа.., па сега неможам да проценам дали еден пајкан е поербап од еден дооообар професор или некоја друга квака е во прашање
concrete- Posts : 7035
Ајдеее ... циркусите започнаа...
http://24vesti.mk/gruevski-od-deneska-startuva-so-nova-predizborna-programa
хммм, дали тоа значи дека риалити шоуто: До каде е работата министре и она другото каде Грујо брца у џеб и вади лек кој спасува случаен човек од сигурна смрт, или вади клучеви од стан за голтар кој бил толку глуп да напраил 8 деца......ќе се замени со античката драма а-ла Диоген со фењерот: Барам човек со идеа????king напиша:Ајдеее ... циркусите започнаа...
Не е ли малку задоцнета таквата активност??? Зар се потрошија генијалците у тимот за палми и милениумски тркала???
Гледам ,на ТВ веќе почнаа со некаков упикувачки ЕУ спот со две педерчиња кои радосно кажуваат дека слобода е да се заљубиш у педер..., а ако некој се појави у диско со љубената возбудлива санска коза Белка, која ептен му го дига... тоа е строго и неслободно забрането???
Аууууууу ... готово, свршено е со митот за ... сиров Балканец ... упм упм упм ...concrete напиша:
Гледам ,на ТВ веќе почнаа со некаков упикувачки ЕУ спот со две педерчиња кои радосно кажуваат дека слобода е да се заљубиш у педер..., а ако некој се појави у диско со љубената возбудлива санска коза Белка, која ептен му го дига... тоа е строго и неслободно забрането???
Ако ова ...
http://telma.com.mk/vesti/nov-ramkoven-ili-ohridski-dogovor-so-ustavni-izmeni
... ни го протнат мислам дека сеедно ќе ни биде кој ќе биде калиф а кој ќе сака да биде калиф наместо калифот ... ионака тогаш се ќе отиде у красни курац ... па на здравје Македонија и македонци ...
http://telma.com.mk/vesti/nov-ramkoven-ili-ohridski-dogovor-so-ustavni-izmeni
... ни го протнат мислам дека сеедно ќе ни биде кој ќе биде калиф а кој ќе сака да биде калиф наместо калифот ... ионака тогаш се ќе отиде у красни курац ... па на здравје Македонија и македонци ...
хммм, мислам ак47 формула 2016...е поефиксна...VOL напиша:Samo ebola ne spasuva..
..работава доаѓа у фаза..: мој-мој, па преку мој....
Кој друг ако не фрчковски
..... по се на сдсм-оФци им допре до малиот мозок дека пак ќе изгубат па сеа се спремаат ...
... „за после“
СДСМ со план да ги изигра изборитеЕден од главните политички ментори на Зоран Заев, односно човекот со огромно влијание на политичките дејствувања на лидерот на СДСМ, Љубомир Фрчкоски, си замислува како на ВМРО-ДПМНЕ ќе му скрателе 150.000 гласови. Или дека ќе добиеле барем еднаков број мандати во идниот пратенички состав. Или дека меѓународната заедница ќе го уапси цело раководство на ВМРО-ДПМНЕ. Или, во најлош случај, и да не освојат доволно гласови, со широка коалиција ќе формираат влада за „културна девмроизација“. Сѐ, само не легитимно освојување власт
http://republika.mk/?p=527208
..... по се на сдсм-оФци им допре до малиот мозок дека пак ќе изгубат па сеа се спремаат ...
... „за после“
...факт дека сдсм се партија на минатото осудена на пропаст, од проста причина што секоја направија неважно физичка или духовна има ВЕК НА ТРАЕЊЕ... е баш конгресот кој го спомињате.
Вмро кој многу успешно ги клонираше , ама со иновативни детаљи кои го следат развојот на општеството ( нажалост без нас генерариран од многу моќни надворешни сили), му овозможуваат предности кои еве веќе 10 пат последователно ќе го доведат на власт.
Сдсм мантрањето и настојувањето да стане, да биде власт со присила од надвор, само ќе го дозакопа и овој пат.
Да се вратам на конгресот. Партија која сега проба да биде вмро наместо вмро со неговите методи...е гарантиран губитник, а во случајов и сам себе гробар.
Потребни се нови пристапи за промовирање на социјал демократијата, ама сдсм нема ни капацитет, ни идеа, а богами ни посада за таква мисија, а во ситуација кога Вмро го вози слаломот маестрално.
Модерна партија за таква намена е мала, евтина и економична за употреба, со јасна идеолошка визија,избистрено Македонско национално-Македонско граѓанско, религија и кај и е местото, прецизни краткорочни цели, многу паметен тим и прилично пари за да си ја плати кампањата и што иде околу тоа.
Таа лесно по победа на избори ќе најде после министри и други меѓу НАЈДОБРИТЕ за тоа во Македонија.
Ако си стои на зборот , бар неколку мандати никој не ја руши.
Проблемот е што такво нешто кошерите нема да допуштат, па ќе се валкаме во калта уште долго.., а сдсм ќе си ќефкаат, закераат , пљукаат и повикуваат на линч и понатака...
Вмро кој многу успешно ги клонираше , ама со иновативни детаљи кои го следат развојот на општеството ( нажалост без нас генерариран од многу моќни надворешни сили), му овозможуваат предности кои еве веќе 10 пат последователно ќе го доведат на власт.
Сдсм мантрањето и настојувањето да стане, да биде власт со присила од надвор, само ќе го дозакопа и овој пат.
Да се вратам на конгресот. Партија која сега проба да биде вмро наместо вмро со неговите методи...е гарантиран губитник, а во случајов и сам себе гробар.
Потребни се нови пристапи за промовирање на социјал демократијата, ама сдсм нема ни капацитет, ни идеа, а богами ни посада за таква мисија, а во ситуација кога Вмро го вози слаломот маестрално.
Модерна партија за таква намена е мала, евтина и економична за употреба, со јасна идеолошка визија,избистрено Македонско национално-Македонско граѓанско, религија и кај и е местото, прецизни краткорочни цели, многу паметен тим и прилично пари за да си ја плати кампањата и што иде околу тоа.
Таа лесно по победа на избори ќе најде после министри и други меѓу НАЈДОБРИТЕ за тоа во Македонија.
Ако си стои на зборот , бар неколку мандати никој не ја руши.
Проблемот е што такво нешто кошерите нема да допуштат, па ќе се валкаме во калта уште долго.., а сдсм ќе си ќефкаат, закераат , пљукаат и повикуваат на линч и понатака...
Никакви нови пристапи .... нема да им бидат од помош ... она што самите го нарекуваат сдсм треба еднаш да сфати ... народот колку и да не е задоволен од владеењето на ВМРО-ДПМНЕ дека бар пута илјада го мрази сдсм и се што тие направија во минатото и дека кај нас по правило се гласа „против“ а не „за“ ...concrete напиша:........
Потребни се нови пристапи за промовирање на социјал демократијата, ама сдсм нема ни капацитет, ни идеа, а богами ни посада за таква мисија, ...............
..............
..............
... затоа на сдсм најпаметно му е да се самоукине и со тоа се створат услови и простор за некои си нови/а партии/ја...
Македонија просто плаче за некои нови ветришта ... но јбг се уште такви ни на видик ...
а и на тие странците. мери им го умот ... наместо да вложуваат напори и пари во некои нови дечки кои немаат рецидиви од минатото и полесно би биле прифатени се фатиле ко слеп за стап за комуњарските диносауруси
... абе, абее ние сме единствена бившо социјалистичка земја каде што остатоците од комуњарите се уште се полакомуваат по власт ... сегде се тие одамна збришани или крајно маргинализирани ...
...странците ги боли окламбусен патак. Нив ги интересираат дупелици , послушни.... и кои на нивното аппорт трчаат да ги извршан нивните педофилистичарски забегани желбички и фантазии, а при тоа ќе пеат со возвишен глас од нивните псалми и ќе извикуат алелујааа...
А сдсм се пар ехеланс тоа, и заедно со шипатарес веќе го усисале до крајници...вмро се трудат...неспретно , ама некако гледам почнуат да фаќаат ритам..
Какви нови дечки , какви нови ветришта тоа не е предвидено за овие краеви..
А сдсм се пар ехеланс тоа, и заедно со шипатарес веќе го усисале до крајници...вмро се трудат...неспретно , ама некако гледам почнуат да фаќаат ритам..
Какви нови дечки , какви нови ветришта тоа не е предвидено за овие краеви..
Последните случувања во сдсм и нивните настапи во јавноста кажуваат само едно ... сдсм бега од најавените избори ко ѓавол од крст ...
А легализацијата на марихуана шо вели?
чучулига- Posts : 13528
Колку ми е познато ... пушењето марихуана не се легализира туку се легализира строго контролираното одгледување на марихуаната и користењето на маслото добиено од неа за медицински цели ...
...значи, да не искривуваме ... не се легализира користењето на марихуаната за наркомански потреби .. и слободно нејзино дување ... нит ќе биде легално продавањето цигари од марихуана ...
...значи, да не искривуваме ... не се легализира користењето на марихуаната за наркомански потреби .. и слободно нејзино дување ... нит ќе биде легално продавањето цигари од марихуана ...
Не си свесен колку само искрено се насмеав...
фала ти кинг
фала ти кинг
king напиша:Во најава
http://www.makdenes.org/content/article/27455431.html
... ептен рано се сетија ....
Хмммм.... ок....
а, шо мислиш, ќе има и четврта нова партија во најава еве онака некоја хмммм... ај да ја наречиме, наречиме.... "десница" на пример?
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=26646
...бла, бла, бла ....
... или у превод ....
... сакам да се ебам ама да не ми влезе ....
...бла, бла, бла ....
... или у превод ....
... сакам да се ебам ама да не ми влезе ....
чулулига, може да има и друга опција ама ако се распадне владеачкава па од остатоците да изникнат други десничарски партии.И така се најбројни.чучулига напиша:
ќе има и четврта нова партија во најава еве онака некоја хмммм... ај да ја наречиме, наречиме.... "десница" на пример?
Што мислиш за таква опција?
Spray- Posts : 237
Генерално, мислам дека би ми било жал за разочараноста на членството кое верва во монолитноста и идеологијата на дпмне.Spray напиша:чулулига, може да има и друга опција ама ако се распадне владеачкава па од остатоците да изникнат други десничарски партии.И така се најбројни.чучулига напиша:
ќе има и четврта нова партија во најава еве онака некоја хмммм... ај да ја наречиме, наречиме.... "десница" на пример?
Што мислиш за таква опција?
Страна 1 of 18 • 1, 2, 3 ... 9 ... 18
Similar topics
» Што по изборите 2016
» Македонска Влада по изборите 2016: невозможна мисија?
» Македонска политика - општо
» Избори 2016
» Предлог-резолуцијата за Македонија на Вајгл пред европратениците во Брисел
» Македонска Влада по изборите 2016: невозможна мисија?
» Македонска политика - општо
» Избори 2016
» Предлог-резолуцијата за Македонија на Вајгл пред европратениците во Брисел
Страна 1 of 18