Сакам кажам, нема каде....
+2
concrete
чучулига
6 posters
ВЕТЕРНИЦА :: ФОРУМИ :: СТАРТ МАГАЗИН
Страна 12 of 12
Страна 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: Сакам кажам, нема каде....
vidi ja be, ebati zivotinjceto!
daj vakvi da nabavime ...
daj vakvi da nabavime ...
VOL- Posts : 17150
ММЕ... ни викаат седи дома а ова девелоперите на видео игрите никако да ги пуштат на free download...
king- Posts : 11124
https://press24.mk/foto-gavazova-so-razgoleni-gradi-im-posaka-dobro-utro-na-fanovite
АВТОРОТ НА ВЕСТА ТРЕБА ПОД ИТНО ДА ОДИ НА ОЧЕН ЛЕКАР...
... каде бе видел цицки... ја па ко вол у купус се залетав да видам...
АВТОРОТ НА ВЕСТА ТРЕБА ПОД ИТНО ДА ОДИ НА ОЧЕН ЛЕКАР...
... каде бе видел цицки... ја па ко вол у купус се залетав да видам...
Ovaa kamenjarkava so si go belee shupakot so varakina?
Ma daj..
Ma daj..
VOL- Posts : 17150
Нема да бидат забораени предавниците. Гнасите "потурчени" шо пекаја на чардак да седат и златници да бројат а устите со Македонија полни му беа
Ѓубриња едни, кај е Господ никој не е
чучулига- Posts : 13528
Да се потсетиме
https://youtu.be/oTKdIBFT_Xw
Баш ме интересира чајот на Лео...
Ваква пропаганда не се заборава
Да се знај !
Мож е забаено, не е забораено
Во меѓувреме нешто позитивно, или ко така некако да знајме шо треба да штитиме... ако сме заборајле
https://youtu.be/MBBpYsaPanw
https://youtu.be/oTKdIBFT_Xw
Баш ме интересира чајот на Лео...
Ваква пропаганда не се заборава
Да се знај !
Мож е забаено, не е забораено
Во меѓувреме нешто позитивно, или ко така некако да знајме шо треба да штитиме... ако сме заборајле
https://youtu.be/MBBpYsaPanw
И да не оставам простор за заблуда, не! ич не сум во ред со политичките случувања ни општествените движења ни со се' шо се дозволва!
Само сакам да кажам, Боже здравје и ќе образложам
Аааајт
Само сакам да кажам, Боже здравје и ќе образложам
Аааајт
За единствениот машки непребол, едниствениот маж кој сака жена таква каква шо е, уште и пред да биди и од ко ќе стани, безусловно, секогаш...
Ми фалиш Трале...
Родендени... погреби... еј чоек, никогаш не ми спомна дека нашата религија е слава на смртта а не на животот
Не гледам никој. Нема поќе обврски 3, 6, 9 дена ко да сме ... шо и да е ... па еве и мене сама ми текнува без никој да ме потсети...
Фалиш Трале...
Те сакам,
Јагода
Ми фалиш Трале...
Родендени... погреби... еј чоек, никогаш не ми спомна дека нашата религија е слава на смртта а не на животот
Не гледам никој. Нема поќе обврски 3, 6, 9 дена ко да сме ... шо и да е ... па еве и мене сама ми текнува без никој да ме потсети...
Фалиш Трале...
Те сакам,
Јагода
А и да!
Збогзаради најнеферскиот нај... шознамкакодагоречам однос кон мене овде, поќе никогаш нема тука да се огласам
Збогум овдешни другарчиња, се' најдобро
Збогзаради најнеферскиот нај... шознамкакодагоречам однос кон мене овде, поќе никогаш нема тука да се огласам
Збогум овдешни другарчиња, се' најдобро
Сакав да кажам нешто и шознам како стигнав до она сејфхаусоут....
се изнасмеав и уште се смеам и појма немам шо сакав да кажам бе...
ќе да ме фаќа то деменција шо и да е
господе божееее
а мислам дека лута бев претходно...
упм и мозок и лутина и такви вражулиња
се изнасмеав и уште се смеам и појма немам шо сакав да кажам бе...
ќе да ме фаќа то деменција шо и да е
господе божееее
а мислам дека лута бев претходно...
упм и мозок и лутина и такви вражулиња
Mиле ми текна!
другари, јас најверојатно, нема поќе да се јавувам... најпонајсериозно. и ич не ми чуе ова, она, тоа...
целам на---- Куба
штета шо сите кубанци ги фаќат на граница па нема можност да се најдам и разберам ко чоек со чоек со некој кубанец па да прајме размена...
за да заминам во куба треба да се мажам за кубанец или од орел нокти да клам па да се надевам на нешто... еве ме, спремам канџи орелски па шо сака нека е...
орелски крила как да си... чек...
Т’га за југ
Орелски крилја как да си метнех, И в наши ст’рни да си прелетнех! На наши места ја да си идам,
Да видам Стамбол, Кукуш да видам,
Да видам дали с’нце и тамо Мрачно угревјат како и вамо.
Ако как овде с’нце ме стретит, Ако пак мрачно с’нцето светит На п’т далечни ја ќе се стегнам
И в други ст’рни ќе си побегнам, К’де с’нцето светло угревјат, К’де небото ѕвезди посевјат.
Овде је мрачно и мрак м’ обвива И темна м’гла земја покрива: Мразој и снегој и пепелници, Силни ветришча и вијулици; Околу м’гли и мразој земни,
А в гр’ди студој и мисли темни.
Не, ја не можам овде да седам, Не, ја не можам мразој да гледам! Дајте ми крилја ја да си метнам, И в наши ст’рни да си прелетнам: На наши места ја да си идам, Да видам Охрид, Струга да видам.
Тамо зората греит душата
И с’нце светло зајдвит в гората: Тамо дарбите природна сила Со с’та роскош ги растурила:
Бистро езеро гледаш белеит Или од ветар сино – темнеит; Поле погледниш или планина, Сегде божева је хубавина.
Тамо по срце в кавал да свирам, С’нце да зајдвит, ја да умирам.
решена сум.
одам натаму, ко ќе стигнам, ако стигнам, ... шо бе, ни ви пишам, ни ве тантелам
ај поздрав
другари, јас најверојатно, нема поќе да се јавувам... најпонајсериозно. и ич не ми чуе ова, она, тоа...
целам на---- Куба
штета шо сите кубанци ги фаќат на граница па нема можност да се најдам и разберам ко чоек со чоек со некој кубанец па да прајме размена...
за да заминам во куба треба да се мажам за кубанец или од орел нокти да клам па да се надевам на нешто... еве ме, спремам канџи орелски па шо сака нека е...
орелски крила как да си... чек...
Т’га за југ
Орелски крилја как да си метнех, И в наши ст’рни да си прелетнех! На наши места ја да си идам,
Да видам Стамбол, Кукуш да видам,
Да видам дали с’нце и тамо Мрачно угревјат како и вамо.
Ако как овде с’нце ме стретит, Ако пак мрачно с’нцето светит На п’т далечни ја ќе се стегнам
И в други ст’рни ќе си побегнам, К’де с’нцето светло угревјат, К’де небото ѕвезди посевјат.
Овде је мрачно и мрак м’ обвива И темна м’гла земја покрива: Мразој и снегој и пепелници, Силни ветришча и вијулици; Околу м’гли и мразој земни,
А в гр’ди студој и мисли темни.
Не, ја не можам овде да седам, Не, ја не можам мразој да гледам! Дајте ми крилја ја да си метнам, И в наши ст’рни да си прелетнам: На наши места ја да си идам, Да видам Охрид, Струга да видам.
Тамо зората греит душата
И с’нце светло зајдвит в гората: Тамо дарбите природна сила Со с’та роскош ги растурила:
Бистро езеро гледаш белеит Или од ветар сино – темнеит; Поле погледниш или планина, Сегде божева је хубавина.
Тамо по срце в кавал да свирам, С’нце да зајдвит, ја да умирам.
решена сум.
одам натаму, ко ќе стигнам, ако стигнам, ... шо бе, ни ви пишам, ни ве тантелам
ај поздрав
Windows XP .... добар
Windows Vista ....срање
Windows 7 ... добар
Windows 8, 8.1 ... срање
Windows 10 ... добар
Windows 11 .... СРАЊЕ ... традицијата е запазена, уствари упропастена десетка е!
А тие од микрософт дебело излажаа кога рекоа дека десетката е последен виндовс и дека само ќе се надградува како функционално така и визуелно ... изгледа преовлада желбата пак да зграбаат куп пари на нешто ново што и не е ново...
Windows Vista ....срање
Windows 7 ... добар
Windows 8, 8.1 ... срање
Windows 10 ... добар
Windows 11 .... СРАЊЕ ... традицијата е запазена, уствари упропастена десетка е!
А тие од микрософт дебело излажаа кога рекоа дека десетката е последен виндовс и дека само ќе се надградува како функционално така и визуелно ... изгледа преовлада желбата пак да зграбаат куп пари на нешто ново што и не е ново...
Хмммм
Не знам....
шо да речам....
од кај да тргнам шо да вагам....
Најлесно ми изгледа од крајов
Одам, заминвам, ќе да - камен фрлам
и мачно е.... помачно од и развод и смрт... одам, заминвам, значи - оставам и среќа и радост, и мирис на липи, и собирање капинки, шумски јаготки, мајчина душичка, боливач, кантарион..... и ги оставам везените пиперки за сушење, и набрани вргањи... и сите посадени цреши, кајсии, јаболка, круши, вишни, ореви, лешници, црници, мушмули од кои род не дочекав... и то по такви - рани, времени, доцни....
Не знам бе како велам - оставам... себе како се остава?
Не знам....
шо да речам....
од кај да тргнам шо да вагам....
Најлесно ми изгледа од крајов
Одам, заминвам, ќе да - камен фрлам
и мачно е.... помачно од и развод и смрт... одам, заминвам, значи - оставам и среќа и радост, и мирис на липи, и собирање капинки, шумски јаготки, мајчина душичка, боливач, кантарион..... и ги оставам везените пиперки за сушење, и набрани вргањи... и сите посадени цреши, кајсии, јаболка, круши, вишни, ореви, лешници, црници, мушмули од кои род не дочекав... и то по такви - рани, времени, доцни....
Не знам бе како велам - оставам... себе како се остава?
Страна 12 of 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Сакам кажам, нема каде....
» Македонија нема шанси за влез во ЕУ
» Каде е оружјето?
» Каде и зошто затајуваат институциите
» Македонија нема шанси за влез во ЕУ
» Каде е оружјето?
» Каде и зошто затајуваат институциите
ВЕТЕРНИЦА :: ФОРУМИ :: СТАРТ МАГАЗИН
Страна 12 of 12