Бившо југословенска музика
4 posters
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Бившо југословенска музика
Mirzino jato je bila jugoslovenska disko-pop grupa iz Sarajeva. Grupa je nastala krajem 1970-ih pod uticajem njemačke disko-grupe Boney M. Grupu su činili Mirza Alijagić, Zuzi Zumreta Midžić i Gordana Ivandić. "Mirzino jato" je objavilo dva albuma: "Šećer i med" (1979) i "Naјslađi rode" (1983). Sve pesme za grupu je napisao Sead Lipovača iz Divljih jagoda. Hit grupe postala je pesma "Apsolutno tvoj" s albuma "Šećer i med".
Mirza Alijagić je karijeru nastavio kao bas u sarajevskoj operi, Gordana Ivandić (sestra bubnjara Bijelog dugmeta Gorana Ipeta Ivandića) je postala pevačica grupe Makadam.
Последната промена е направена од king на Саб Апр 11 2015, 05:01. Мислењето е променето 1 пати
king- Posts : 11124
Re: Бившо југословенска музика
Беби Дол је почела своју музичку активност касних 1970их у бенду „Таркус“.
1981. године се повезала са Гораном Вејводом и формирала краткотрајни бенд Анода Руж (Annoda Rouge)[2], који није објавио ниједан албум, сем пар синглова.
После тога се окренула соло каријери, и у сарадњи са Вејводом ускоро објавила двоструки сингл „Мустафа“ / „На планети уздаха“ у продукцијској кући ПГП РТБ. Сингл је имао много успеха, и песма „Мустафа“ је проглашена песмом године 1981, а Беби Дол је добила награду за најбољи снимак исте године.
Охрабрена успехом, почела је радити на албуму који се појавио 1983. под именом „Руже и крв“. Добила је награду за најбољи дебитантски албум исте године, а критичари и јавност су имали одличне коментаре и албум се добро продао. Поред већ великог хита „Мустафа“, на албуму су биле и песме „Супербој“, „Руже и крв“ и „Lapis lazzuli“ које су такође постале популарне.
Године 1991. је снимила песму „Изнад дуге“, обраду популарног класика „Over the Rainbow“ од Џуди Гарланд из филма „Чаробњак из Оза“.
Године 1995. Беби Дол је снимила свој други албум „Ритам срца“. Албум је садржао неколико нових песама у денс ритму, као и песму „Бразил“ са наступа на Песми Евровизије 1991. у две варијације, и песму „Слатке сузе љубави“ из 1988. Популарни хит са овог албума је била и песма „Хајде да“, за коју је снимила и спот. На плочи се нашла обрада Мадонине песме „Take a Bow“, преведена са „Поклони се“[2]. Албум је доживео добар одзив у публици.
Након овога, Беби Дол се поново повукла на неколико година током касних 1990их. Тек 2002. је објавила свој трећи албум „Љута сам“. Међутим, ни публика ни критичари нису добро прихватили албум, имајући добре коментаре само за квалитет производње. Само две песме, „Крв, срећа, сузе и зној“ и „Смејем се“, су радо пуштане на радију и телевизији.
У децембру 2006. је објавила компакт-диск насловљен са „Човек радо изван себе живи“. Албум је садржао обраде класика попут „Help“, „Papa's Got A Brand New Bag“, „Moon River“ и „Lush Life“.
2006. се такође појавила као гост на албуму "Here" Васка Серафимова за који је снимила 4 песме.
Нормално ... и за Индекси ..овде има место...
Е ама ме врати назад музиката...
и ми текна на Оливера и "Гитаристот" од клас.... се искараја еден ден најјако, безврска, до непраеање муабет... и "Гитаристот" по некое време оп гитарата и Балашевич
Никогаш поќе не запраја муабет ако арно знам .
и ми текна на Оливера и "Гитаристот" од клас.... се искараја еден ден најјако, безврска, до непраеање муабет... и "Гитаристот" по некое време оп гитарата и Балашевич
Никогаш поќе не запраја муабет ако арно знам .
чучулига- Posts : 13528
Ќе го зафркавам годинава пак (рече ќе дојди)
оти ко се скара со Катерина, исто од класот, па ја исвири "опрости ми Катрин"... со Катерина ден денес си имат муабет
оти ко се скара со Катерина, исто од класот, па ја исвири "опрости ми Катрин"... со Катерина ден денес си имат муабет
auuuuuaauudiii
ama e ovaa za "oprobavanje auta em zadnji amortizeri"
ama e ovaa za "oprobavanje auta em zadnji amortizeri"
VOL- Posts : 17150
Тие шо ме знат мене, Гитаристот, Оливера и Катерина разбират...
поздрав до IV-6 ЈБТ од едно време
поздрав до IV-6 ЈБТ од едно време
Песната на едни Биљана и Зоран
treba da se znae.. deka vo FRIDA izmenet e tekstot logicno iako samo edna bukva menja koncept
inace, ne se puca u Frida tuku se tuca..Frida
ali morase ,radi..nevazno sega
https://www.youtube.com/watch?v=8r4CP8jQan0
inace, ne se puca u Frida tuku se tuca..Frida
ali morase ,radi..nevazno sega
https://www.youtube.com/watch?v=8r4CP8jQan0
Последната промена е направена од VOL на Пет Мај 01 2015, 16:50. Мислењето е променето 1 пати
VOL- Posts : 17150
Трале... ги чувам багремите!
Kupio sam sebi na dar
jedan mali žuti kišobran
da zamijeni sunce kad pada kiša
Kupio sam sebi plastičnu lutku
da mi zamijeni tebe, draga
kad padne noć
U toploj sobi ja sam je napuhao