Поранешниот генерален секретар на СДСМ Ѓорѓи Спасов преку дефокусирање сака да го сврти вниманието од скандалозното и експлицитно распродавање на името, кое Љубе Бошкоски го прави и е јасно поткрепено со видео снимка, нешто што наидува на остра осуда од јавноста.