Ментална гимнастика
3 posters
ВЕТЕРНИЦА :: ФОРУМИ :: ОПШТИ МУАБЕТИ
Страна 1 of 1
Ментална гимнастика
Ха шо најдов... интересно за читање и думање.. уствари ептен ми се бендисва за ментална гимнастика.
http://web-tribune.com/iza-kulisa/tajni-svet-u-zemljinoj-utrobi-ili-zasto-se-krije-da-je-zemlja-suplja
Го прочитав пред некој ден и ич не ми текнува како дојдов до четивото.
Би ценела најмногу ако допринесите и вие по нешто за думање и муабет.
Тенк јууууууу

http://web-tribune.com/iza-kulisa/tajni-svet-u-zemljinoj-utrobi-ili-zasto-se-krije-da-je-zemlja-suplja
Го прочитав пред некој ден и ич не ми текнува како дојдов до четивото.
Би ценела најмногу ако допринесите и вие по нешто за думање и муабет.
Тенк јууууууу

чучулига- Posts : 13528
Re: Ментална гимнастика

..хе..Pellucidar или у СТРИПОТЕКА ................ПАЛАДОР
Инаку ..ова ти е сличка драга моја Чучулиге од Popular Science кој заедно со Popular Mechanic, па Sport Aviation (Член сум на ЕАА со број 116080 ...значи некаде 40 годинки) ги претплатував некад редовно ,...ама шупља земја не видов освен стрипот за Тарзан во Стрипотека , каде тој се шеткаше таму ваму со тоа цепелинот....

Има мноогу на та тема.., ама генерално се е тоа фантазија...

concrete- Posts : 7035
..Само за Чучулига, нејзиниот Чучулиг и нивната желба за далечни патувања..

а ова малку за атмосфера од Антартик... сабајлево го добив линкот...
Антарктикот многу привлечно изгледа мора да признам.
А ..... не можат околу то шаторите да изградат "ѕидови" од снежните блокови? Нешто ко полу игало... колку да не ги дуваат то ветриштата и да ги креваат шаторите...
Баш ме интересира оти не би било можно... ако е структурно, би можеле да потурат со вода и то би било цврсто чунки одма ќе замрзни...
шо знам... јас така би пробала.
Веројатно и така би се обидела да го заштитам авионот пред да го остам една цела година. Аам него би го игалосала целосно.
А ..... не можат околу то шаторите да изградат "ѕидови" од снежните блокови? Нешто ко полу игало... колку да не ги дуваат то ветриштата и да ги креваат шаторите...
Баш ме интересира оти не би било можно... ако е структурно, би можеле да потурат со вода и то би било цврсто чунки одма ќе замрзни...
шо знам... јас така би пробала.
Веројатно и така би се обидела да го заштитам авионот пред да го остам една цела година. Аам него би го игалосала целосно.
...ова значи дека си го погледала филмчето...
авионот и неговата поправка едно , ама мене ме импресионираше онаа КАРПАТА позади.., ....која ли приказна има под мразот на Антартикот.
Тоа е сепак континент скоро ко јужна америка...

Тоа е сепак континент скоро ко јужна америка...

Па нормално го видов...
Се' гледам и читам... во свое време.
А шо мислиш за полуиглосувањето а?
чучулига напиша:Па нормално го видов...

Т фак?
Ме оќори прописно.
Мислам ват?
Ме оќори прописно.
Мислам ват?
хе,хе па мораш да признаеш дека штом човек прочита:
Па нормално го видов...
човек одма добива масонски мисли...
Иначе авионот на Антарктик е DC3 какви до 1945 направиле 40 000 само американците и којзнае уште колку русите по лиценца како Ли2..На еден американец му текна да му ги замени моторите со турбопропелерски и му го продолжи векот за уште еден век...За да ја избалансира помалат тежина на моторите му додаде во должината на трупот..Доби супер употреблива мазга меѓу авионите...за малку пари.

Тоа е авион конструиран по fail-safe критериумот па не ми треба никаква заштита од снегот...
Затоа авионите од тоа време и срушени на земја ги има , модерниве оставаат само црна флека...
Последен така конструиран е А4 на истата фирма Даглас Еркрафт....

Па нормално го видов...
човек одма добива масонски мисли...

Иначе авионот на Антарктик е DC3 какви до 1945 направиле 40 000 само американците и којзнае уште колку русите по лиценца како Ли2..На еден американец му текна да му ги замени моторите со турбопропелерски и му го продолжи векот за уште еден век...За да ја избалансира помалат тежина на моторите му додаде во должината на трупот..Доби супер употреблива мазга меѓу авионите...за малку пари.

Тоа е авион конструиран по fail-safe критериумот па не ми треба никаква заштита од снегот...

Затоа авионите од тоа време и срушени на земја ги има , модерниве оставаат само црна флека...
Последен така конструиран е А4 на истата фирма Даглас Еркрафт....

Па фала за инф. за авионите... прашав за идејата за шаторите... оти нив не би ги полуиглусуваат?
Исто ко за сеуште валидното прашање, оти гиниколозите не користат камери при преглед туку користат спекулуми ко да мачат вештерки во среден век?
Исто ко за сеуште валидното прашање, оти гиниколозите не користат камери при преглед туку користат спекулуми ко да мачат вештерки во среден век?
хе и јас сум се прашувал во една друга прилика , за друг преглед.... веројатно сложени и долготрајни процеси на цертифицирање на опрема , а и мафијата на производители на спекулуми не е за потценување

concrete напиша:хе и јас сум се прашувал во една друга прилика , за друг преглед.... веројатно сложени и долготрајни процеси на цертифицирање на опрема , а и мафијата на производители на спекулуми не е за потценување![]()
![]()
Ахахахаххаааааахахххаааааахахааа
е ....... не можам да престанам да се смеаааааам : мафијата на производители на спекулуми не е за потценување
Поштовање!!!
..ти само смеј се, ама мора да признаеш дека нешто што чини пола пени , ни го продаваат за десетина... па до неколку стотини долари за кутивче....

Последната промена е направена од concrete на Пет Aвг 08 2014, 19:43. Мислењето е променето 1 пати
Признавам.
И то сериозно!
И уште се смеам... мафијата на производители на спекулуми не е за потценување
И то сериозно!
И уште се смеам... мафијата на производители на спекулуми не е за потценување

http://web-tribune.com/spektar/ulaz-u-pecinu-smrti-pronadeni-podzemni-tuneli-koji-povezuju-svet-u-unutrasnjosti-zemlje
од текстот, делов
И уште едно
http://web-tribune.com/iza-kulisa/zagonetka-tamne-strane-meseca-mesec-je-supalj-i-vestacki-napravljen-satelit-koji-se-ne-okrece-se-okrenut-uvek-jednom-stranom-zemlji-video
од текстот, делов
ми е баш она, ај ономатопејски ќе пробам: уууУУУУУууу.Kada se prođe kroz ulaz, uskim prolazom se stiže do prve prostorije. Tu je pronađeno „proročište“. Proročište je poluloptasta rupa u zidu, postavljena niže od usta čoveka prosečne visine. Otprilike je 60 cm u prečniku, tako da čovek može da govori kroz tu rupu. U zadnji deo pećine je uklesana iskrivljena linija ukrasa koja je služila kao rezonator. Glas onoga ko govori kroz rupu je pojačan i gromoglasno odjekuje kroz preostale odaje pećine, stvarajući efekat koji je sasvim sigurno uterivao strah u kosti primitivnim ljudima i navodio ih da da prinose svoje saplemenike na žrtvu biću koje govori „glasom Boga“.
И уште едно
http://web-tribune.com/iza-kulisa/zagonetka-tamne-strane-meseca-mesec-je-supalj-i-vestacki-napravljen-satelit-koji-se-ne-okrece-se-okrenut-uvek-jednom-stranom-zemlji-video
Е ова е ментална гимнастика ...
..чоекон гомна ги прави ..
не навлегувам во тоа кој е каков е и што правел ... и тој е гомно за нас овде во македонија .. ама мора да му се признае од кожа ги извади еуропедофилите ...
..чоекон гомна ги прави ..
не навлегувам во тоа кој е каков е и што правел ... и тој е гомно за нас овде во македонија .. ама мора да му се признае од кожа ги извади еуропедофилите ...
king- Posts : 11124
ВЕТЕРНИЦА :: ФОРУМИ :: ОПШТИ МУАБЕТИ
Страна 1 of 1