Првиот протестен марш на ВМРО-ДПМНЕ ќе се одржи во среда - вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во интервју за Република. Тој најавува дека собирот ќе започне пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ до Владата на Република Македонија. Потоа ќе биле организирани протести и во другите градови на Македонија. Мицкоски вели, чекор по чекор ќе се отргнеме од ова зло кое го носи владата на Заев