'80 -'90 muzika
3 posters
'80 -'90 muzika
Пет Шоп Бојс се Британско поп музика/електронска музика дуо, кое според Нил Тенант (Neil Tennant) кој ги изведува главните вокали, клавијатури и многу ретко гитара, и Крис Лоуи (Chris Lowe) на клавијатури и многу ретко вокал. Главно ги имаат напишано нивните песни како и песни за други изведувачи.
Пет Шоп Бојс имаат продадено повеќе од 50 милиони копии ширум светот. Трајноста на нивната кариера генерално се должи на нивната способност да создаваат мелодична и интересна поп/денс музика. Уште од 1986, тие имаат триесет и девет Топ 30 синглови и дваесет и две Топ 10 хитови во Велика Британија, вклучувајки четири број еден: "Девојките од Западниот Крај", "Тоа е Грев", "Секогаш во Моите Мисли" и "Срце".
Пет Шоп Бојс биле многу успешни во Соединетите Држави во средните 80’ти, постигнувајки број еден со "Девојките од Западниот Крај". Нивниот последен Топ 40 сингл, "Домино Играње", постигна број 18 на американската поп табела во 1988. Од тогаш, тие продолжија да го уживаат култскиот и клубскиот успех во САД и се отсекогаш едни од четирите најуспешни денс уметници на американската Billboard dance табела, позади Мадона, Дона Самер и Џенет Џексон со осум Billboard Dance број еден хитови. Пет Шоп Бојс имаат превземено четири светски турнеи во 1991, 1999 – 2000, 2002 и 2006 – 2007. За време на секоја турнеја тие извеле долги серии на концерти во САД.
VOL- Posts : 17150
Re: '80 -'90 muzika
A-ha.
Norvezani, formirani vo 1982 godina ,sostav,Morten Harket -vocal, Mahne Furuholmen I Pol Vaaktar Savoj.
koj saka.. eve mu. http://a-ha.com/
da ne tupam sea ja gi slusav, I uste mi se ok, nesto od niv:
prepoznatliva muzika, ( klavijaturite posebno, karakteristiki za new, wawe I alter pop- rock, od "ona vreme"
eve nesto so go nema na internet, a treba da go znae sekoj koj idel na koncerti, slusal muzika,sobiral ploci, podcna kaseti , pa cd-a, pa denes, da gi ebm, na sto uste gi ima
skandinavcite , koi najcesto ke gi slusnete kako peat na -angliski jazik, pokraj toa sto imaat odlicna pop rock electro tradicija, za razlika na primer, od nekoj Londonski punk band, ili seedno, englezi koi ne moraat da se pravat englezi, t.e -englezi si se , znaci ovie nemaat nezgoden engleski naglasok i peenjeto e na jasen prepoznatliv angliski jazik koj moze da se prepoznae i da se prevede , slusajki gi pesnite.
jazikot ( svedski, norveski, danski, valjda mnogi slicni , e po "krut" od engleskiot, pa mozebi toa e i pricinata sto koga peat na engleski, zvucat po razbirlivo)
nema zargon, zborovite vo pesnite se izbrani koj slusal , na primer, ABBA, moze da si ja nauci pesnata slusajki gi , i skoro i da gi pogodi zborovite, bez da znae sto znacat. ..
takov primer e A-ha, - Morten pee jasno i cisto, i tie na primer ne se ligavat vo pesnite ko nekoi "domakji" koi na primer, peat na "srpski ili makedonski, ili kako na pocetokot na devedesetite- hrvatski" koga na sred pesna se ubacue "ameJriKenjska" strofa kade so kao pee nekoj reJper ( priucen strit-lenguidz) od domakji proizvod.
zatoa ovie do nekoja mera mi se ok za slusanje, zdosaduvaat zaradi "preteranata korektnost " ( skandinavci ko skandinavci :> ) ama zatoa si gi imam ISTOCNO GERMANSKITE nepobedlivi... XXXXXXXN !! heheee
, znaci, A-HA
primer
edna od podobrite, spored mene, ( The SUn always..)
od tralalajkite nekoja.. ( ne e losa,.. valjda.. )
Norvezani, formirani vo 1982 godina ,sostav,Morten Harket -vocal, Mahne Furuholmen I Pol Vaaktar Savoj.
koj saka.. eve mu. http://a-ha.com/
da ne tupam sea ja gi slusav, I uste mi se ok, nesto od niv:
prepoznatliva muzika, ( klavijaturite posebno, karakteristiki za new, wawe I alter pop- rock, od "ona vreme"
eve nesto so go nema na internet, a treba da go znae sekoj koj idel na koncerti, slusal muzika,sobiral ploci, podcna kaseti , pa cd-a, pa denes, da gi ebm, na sto uste gi ima
skandinavcite , koi najcesto ke gi slusnete kako peat na -angliski jazik, pokraj toa sto imaat odlicna pop rock electro tradicija, za razlika na primer, od nekoj Londonski punk band, ili seedno, englezi koi ne moraat da se pravat englezi, t.e -englezi si se , znaci ovie nemaat nezgoden engleski naglasok i peenjeto e na jasen prepoznatliv angliski jazik koj moze da se prepoznae i da se prevede , slusajki gi pesnite.
jazikot ( svedski, norveski, danski, valjda mnogi slicni , e po "krut" od engleskiot, pa mozebi toa e i pricinata sto koga peat na engleski, zvucat po razbirlivo)
nema zargon, zborovite vo pesnite se izbrani koj slusal , na primer, ABBA, moze da si ja nauci pesnata slusajki gi , i skoro i da gi pogodi zborovite, bez da znae sto znacat. ..
takov primer e A-ha, - Morten pee jasno i cisto, i tie na primer ne se ligavat vo pesnite ko nekoi "domakji" koi na primer, peat na "srpski ili makedonski, ili kako na pocetokot na devedesetite- hrvatski" koga na sred pesna se ubacue "ameJriKenjska" strofa kade so kao pee nekoj reJper ( priucen strit-lenguidz) od domakji proizvod.
zatoa ovie do nekoja mera mi se ok za slusanje, zdosaduvaat zaradi "preteranata korektnost " ( skandinavci ko skandinavci :> ) ama zatoa si gi imam ISTOCNO GERMANSKITE nepobedlivi... XXXXXXXN !! heheee
, znaci, A-HA
primer
edna od podobrite, spored mene, ( The SUn always..)
od tralalajkite nekoja.. ( ne e losa,.. valjda.. )
iii.. da ne zaboravam:
temata za James Bond 007 ( Living Daylights)
temata za James Bond 007 ( Living Daylights)
fuk-jea..
zakon
80-ti...
Roxy Music
zlatni 80-ti
ODLICNA prerabotka na edna poznata pesnicka od 1960-61 godina opteana od Shireless ( englezi ,doduse crnjkinji )
mozda ne e nesto ali spotcevo e jako
zakon
80-ti...
Roxy Music
zlatni 80-ti
ODLICNA prerabotka na edna poznata pesnicka od 1960-61 godina opteana od Shireless ( englezi ,doduse crnjkinji )
mozda ne e nesto ali spotcevo e jako
hehehe..
Bryan Ferri, lejdiz end dzentlmen, from dvajsprvi fejsbuk sencuri, Brajan Feri..
Bryan Ferri, lejdiz end dzentlmen, from dvajsprvi fejsbuk sencuri, Brajan Feri..
a ovie gi mesaat na Youtube so Depeche.. ...pa koj si znae, si znae..
u stvari e pomalku poznata grupa ("When I Rome", isto kako I knigata I filmot )
engleski bend, numerava e od 1988,
u stvari e pomalku poznata grupa ("When I Rome", isto kako I knigata I filmot )
engleski bend, numerava e od 1988,
Бананарама ... интервју од пред некој ден ...
... па по снимките ... „момичињата“ по толку години добро се држат
... па по снимките ... „момичињата“ по толку години добро се држат
king- Posts : 11124
на VH1 сега има late night love некоја програма... ова одеше
шо би се рекло, соооооу најнтис... мадона
шо би се рекло, соооооу најнтис... мадона
чучулига- Posts : 13528
par dobri hitovi engleska "skola"
se vrtese dosta dolgo na MTV "..drives me.."
se vrtese dosta dolgo na MTV "..drives me.."