Шестгодишниот Димитар од селото Трап, во несреќна околност испил солна киселина не знаејќи што има во шишето. Тоа се случило во август минатата година, а оттогаш неговото семејство минува низ трнлив пат за да му овозможи на Димитар повторно да јаде нормално.