ВЕТЕРНИЦА
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Вести од ЕУ

Страна 15 of 35 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 35  Next

Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Саб Јун 27 2015, 14:15

кнез напиша:Можно ли е Ципрас да е вистинска а не лажна актернатива на досегашните грчки владеачки американско-банкарски елити?
Се си мислев дека е направен токму од тие елити да ги украде гласовите од народот,лажно преставувајќи се како борец против јодео-банкарското ропство,а во суштина е нивни човек и е пратен да го амортизира гневот и бесот на народот.
Ако е вистински тогаш многу веројатно сме сведоци на еден епохален настан.
После тоа ќе се тресе Европа и тоа од корен.По него ќе тргнат во победа  и алтернативите на Шпанија,Португалија Италија............
Во моите очи, Ципрас направи огромен кукавички потег. 

Неспособност/незнаење или несакање лидерски да донеси одлука во најдобриот интерес на својот народ (која можда и би била непопуларна - мислам популарноста е клучна за овај чекор) за шо и впрочем му е доверен мандат и префрлување на целото бреме и одговорност од исходот по изгласаната одлука врз грбот на народот.
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Саб Јун 27 2015, 14:25

чучулига напиша:
кнез напиша:Можно ли е Ципрас да е вистинска а не лажна актернатива на досегашните грчки владеачки американско-банкарски елити?
Се си мислев дека е направен токму од тие елити да ги украде гласовите од народот,лажно преставувајќи се како борец против јодео-банкарското ропство,а во суштина е нивни човек и е пратен да го амортизира гневот и бесот на народот.
Ако е вистински тогаш многу веројатно сме сведоци на еден епохален настан.
После тоа ќе се тресе Европа и тоа од корен.По него ќе тргнат во победа  и алтернативите на Шпанија,Португалија Италија............
Во моите очи, Ципрас направи огромен кукавички потег. 

Неспособност/незнаење или несакање лидерски да донеси одлука во најдобриот интерес на својот народ (која можда и би била непопуларна - мислам популарноста е клучна за овај чекор) за шо и впрочем му е доверен мандат и префрлување на целото бреме и одговорност од исходот по изгласаната одлука врз грбот на народот.
..одличен потез.... грчкиот народ може да рече FuckEU,  Ципрас не може, т.е. ако рече, тогаш ќе најдат некој зајко да бара негово сменување , што и ќе го уприличат, а тој новиот калиф-наместо-калифот ќе каже данкедојчланд.   Па и кошерот сит и ЕУ овците на број.
Ако е референдум ги сјебал  ко бели лали што всушност по малку мазохистички и цела Европа го очекува како единствен спас од американските империјалисти... Smile
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Саб Јун 27 2015, 14:37

Референдумот е закажан на 5ти јули ми се чини (чув/прочитав негде).

http://www.reuters.com/article/2015/06/27/us-eurozone-greece-idUSKBN0P40EO20150627

Не знам колку и како е информиран грчкиот народ за нивната севкупна реална состојба и следствено колку би изгласале најдобра можна опција за себе.

Останвам на ова:  префрлување на целото бреме и одговорност од исходот по изгласаната одлука врз грбот на народот.
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by кнез Саб Јун 27 2015, 15:04

concrete напиша:
кнез напиша:Најави референдум за една недела за условите кои му ги понудија банкстерите,што значид дека Грција нема да прифати што пак ќе значи бакрот а банкротот ќе значи бакрот на многу западни банки и до каде ќе паѓа доминото никој жив на светот не знае, за после да следи ерупција на должничките држави со смена на владите кои истотака ќе прогласат банкрот.
..не верувам, поверојатно е дека тогаш , после референдумот FuckEU, еуропците ќе најдат пари да го санираат грчкото чекмеџе.
Тоа ќе биде голем удар, но нема да ги сруши до темели. Ќарот за сите нас ќе биде што тогаш забрзано ќе се завртат накај Русија и Кина заради нови бови за ленгерирање, зошто Кошериве од Волстрит од одма ќе почнат офанзива против еврото и опасно ќе таласаат.
Во секој случај тоа ќе биде големо прередување и проветрување на плакарите.
Проблем е дали ја научиле лекцијата од Југословенската шарада. Да направиш огромна штета за да после 30 години продолжиш од истата премиса која си ја спичкал од глупост три-четири децении претходно. Cool
Грчкото чекмеџе ќе го санираат тоа не е проблем,германската влада ги презеде грчките долгови и гарантира за нив во нејзините банки.
Проблемот ќе настане кога наредната држава водена од народна влада ќе прогласи исто така банкрот,па наредната.......а сите тие наредни освен Португалија се бајаги позадолжени од Грчка.Е тогаш нема да може да се сопре доминото кое е многу праведно многу природно.
Тие ќе сторат се да го спречат ова и сега се како ѓаволи скриени во некој дворец и разработуваат планови крвави, ѓаволски,ама ако тргне тоа да се ломи, ќе се ломи,и на крај можеби ќе бидеме живи да видиме некој нов поправеден свет

кнез

Posts : 688
Join date : 2014-06-04

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by кнез Саб Јун 27 2015, 15:16

чучулига напиша:
кнез напиша:Можно ли е Ципрас да е вистинска а не лажна актернатива на досегашните грчки владеачки американско-банкарски елити?
Се си мислев дека е направен токму од тие елити да ги украде гласовите од народот,лажно преставувајќи се како борец против јодео-банкарското ропство,а во суштина е нивни човек и е пратен да го амортизира гневот и бесот на народот.
Ако е вистински тогаш многу веројатно сме сведоци на еден епохален настан.
После тоа ќе се тресе Европа и тоа од корен.По него ќе тргнат во победа  и алтернативите на Шпанија,Португалија Италија............
Во моите очи, Ципрас направи огромен кукавички потег. 

Неспособност/незнаење или несакање лидерски да донеси одлука во најдобриот интерес на својот народ (која можда и би била непопуларна - мислам популарноста е клучна за овај чекор) за шо и впрочем му е доверен мандат и префрлување на целото бреме и одговорност од исходот по изгласаната одлука врз грбот на народот.
Тоа драга Чучулиге што си  напишала се предава токму на банкстерските школи за политички инженеринг,и секогаш кога треба да се донесе антинародна одлука која ќе го товари народот со доплнонителни товари(материјални или нематеријални) и ќе биде само во полза на елитистите,се користи таа парадигма за демек понесување на одговорност на политичката елита.
Тие сакаат да ја сведат секоја држава на 50-тина луѓе кои тие ги поставиле,и се разбира нели кои ќе носат "тешки политички одлуки".Тие одлуки никогаш ама баш никогаш не биле во полза на народот ни во моментот ни во перспектива.А тоа што се меша со тешки политички одлуки се популистичките одлуки кои ги носат токму тие.Најголем  број одлуки кои ги носат таквите антинародни и странско-платени елити се правдаат со демократија, одредени стремежи (евроатлански),и останати лажни и магливи термини кои се користат токму за најгруба манипулација

кнез

Posts : 688
Join date : 2014-06-04

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Саб Јун 27 2015, 15:57

кнез напиша:
concrete напиша:
кнез напиша:Најави референдум за една недела за условите кои му ги понудија банкстерите,што значид дека Грција нема да прифати што пак ќе значи бакрот а банкротот ќе значи бакрот на многу западни банки и до каде ќе паѓа доминото никој жив на светот не знае, за после да следи ерупција на должничките држави со смена на владите кои истотака ќе прогласат банкрот.
..не верувам, поверојатно е дека тогаш , после референдумот FuckEU, еуропците ќе најдат пари да го санираат грчкото чекмеџе.
Тоа ќе биде голем удар, но нема да ги сруши до темели. Ќарот за сите нас ќе биде што тогаш забрзано ќе се завртат накај Русија и Кина заради нови бови за ленгерирање, зошто Кошериве од Волстрит од одма ќе почнат офанзива против еврото и опасно ќе таласаат.
Во секој случај тоа ќе биде големо прередување и проветрување на плакарите.
Проблем е дали ја научиле лекцијата од Југословенската шарада. Да направиш огромна штета за да после 30 години продолжиш од истата премиса која си ја спичкал од глупост три-четири децении претходно. Cool
Грчкото чекмеџе ќе го санираат тоа не е проблем,германската влада ги презеде грчките долгови и гарантира за нив во нејзините банки.
Проблемот ќе настане кога наредната држава водена од народна влада ќе прогласи исто така банкрот,па наредната.......а сите тие наредни освен Португалија се бајаги позадолжени од Грчка.Е тогаш нема да може да се сопре доминото кое е многу праведно многу природно.
Тие ќе сторат се да го спречат ова и сега се како ѓаволи скриени во некој дворец и разработуваат планови крвави, ѓаволски,ама ако тргне тоа да се ломи, ќе се ломи,и на крај можеби ќе бидеме живи да видиме некој нов поправеден свет
.........поправеден свет мој Кнеже, се чека од Дедо Ное навака , па никако да дојде , а постојано е кобајаги зад ќуше... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Светот е тако каков е ГОЛЕМА ЕНТРОПИЈА ВО ПОСТОЈАН ПОРАСТ.., вицот е , да не отиде се у лепу пизду материну спремноста да се бута енергија за да се забави нејзиниот раст.....колку толку. И животот е исто тоа...сите напори одат во правец да се продолжи на едно активно ниво што подолго..со успорување на стареењето, бесмртноста е сепак невозможна, барем онаква каква многу ја фантазираат.
Значи во некои периоди НЕКОИ имаат среќа во голем број , дури на ниво на цели народи, да живеат во поблагопријатни времиња , од многу други. Но за тоа треба ваква, таква и онаква енергија и знаење истата да ја собереш, правилно складираш и употребиш...
Мислам дека бев јасен. Wink
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Саб Јун 27 2015, 16:05

кнез напиша:
чучулига напиша:
кнез напиша:Можно ли е Ципрас да е вистинска а не лажна актернатива на досегашните грчки владеачки американско-банкарски елити?
Се си мислев дека е направен токму од тие елити да ги украде гласовите од народот,лажно преставувајќи се како борец против јодео-банкарското ропство,а во суштина е нивни човек и е пратен да го амортизира гневот и бесот на народот.
Ако е вистински тогаш многу веројатно сме сведоци на еден епохален настан.
После тоа ќе се тресе Европа и тоа од корен.По него ќе тргнат во победа  и алтернативите на Шпанија,Португалија Италија............
Во моите очи, Ципрас направи огромен кукавички потег. 

Неспособност/незнаење или несакање лидерски да донеси одлука во најдобриот интерес на својот народ (која можда и би била непопуларна - мислам популарноста е клучна за овај чекор) за шо и впрочем му е доверен мандат и префрлување на целото бреме и одговорност од исходот по изгласаната одлука врз грбот на народот.
Тоа драга Чучулиге што си  напишала се предава токму на банкстерските школи за политички инженеринг,и секогаш кога треба да се донесе антинародна одлука која ќе го товари народот со доплнонителни товари(материјални или нематеријални) и ќе биде само во полза на елитистите,се користи таа парадигма за демек понесување на одговорност на политичката елита.
Тие сакаат да ја сведат секоја држава на 50-тина луѓе кои тие ги поставиле,и се разбира нели кои ќе носат "тешки политички одлуки".Тие одлуки никогаш ама баш никогаш не биле во полза на народот ни во моментот ни во перспектива.А тоа што се меша со тешки политички одлуки се популистичките одлуки кои ги носат токму тие.Најголем  број одлуки кои ги носат таквите антинародни и странско-платени елити се правдаат со демократија, одредени стремежи (евроатлански),и останати лажни и магливи термини кои се користат токму за најгруба манипулација
..хе, па нашата драга Чучулига е позната бубалица, и нормално е така да размислува Very Happy Но од друга страна и твоите соништа се чиста невозможна утопија. Единствено можна во услови на она што јас го нарекувам ПРАВЕДЕН ДИКТАТОР со Божји права. Ама ајде оди најди го, па посебно сега во услови на таканаречената невидена демократска превара, лага и паралага.
Тито беше еден од ретките вистински..за друг во моментов не сум сигурен...
Сега за сега Белзебуб е сепак во голема предност Wink ..што нормално не го исклучува право да се користи крст, света водичка, сребро и добар лук....
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by VOL Саб Јун 27 2015, 16:14

razgovaram pred nekolku meseci vo CH, so rusin,umen covek. Malku zborovi, ama na mesto.
go prasav za sankciive, za krizava, nebiten drugiot muabet, ke se zadrzam i prenesam, ona sto e aktuelno pogore..
padnavme vo muabet za grcive, nebitno.. zapamtiv sto mi rece.."uste li ve vikaat slovenski kucinja.." se nasmea i me zatekna. znaat koi se i kakvi igri igraat juznive ni sosedi..
za ekonomskata sorabotka so grcija i gasovodot, rece, ova go naucivme od amerikancite-biznis . interes. grcite imaat potreba nie imame potreba evropa ima potreba.edinstveno amerikancite nemaat nisto do gasot, go kocat procesot.
coekot kaza deka , na grcite ne im veruvaat premnogu.zatoa sto nivniot "grb" e - vo SAD.tie sega ja ucenuvaat EU..
VOL
VOL

Posts : 16857
Join date : 2014-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Саб Јун 27 2015, 16:31

чучулига напиша:Референдумот е закажан на 5ти јули ми се чини (чув/прочитав негде).

http://www.reuters.com/article/2015/06/27/us-eurozone-greece-idUSKBN0P40EO20150627

Не знам колку и како е информиран грчкиот народ за нивната севкупна реална состојба и следствено колку би изгласале најдобра можна опција за себе.

Останвам на ова:  префрлување на целото бреме и одговорност од исходот по изгласаната одлука врз грбот на народот.
..занимливо, а каде и кога , дај пример,   БРЕМЕТО не било на грбот на народот , туку и некој друг подметнал рамо...имаш таков пример???
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Саб Јун 27 2015, 19:31

кнез напиша:Тоа драга Чучулиге што си  напишала се предава токму на банкстерските школи за политички инженеринг,и секогаш кога треба да се донесе антинародна одлука која ќе го товари народот со доплнонителни товари(материјални или нематеријални) и ќе биде само во полза на елитистите,се користи таа парадигма за демек понесување на одговорност на политичката елита.
Тие сакаат да ја сведат секоја држава на 50-тина луѓе кои тие ги поставиле,и се разбира нели кои ќе носат "тешки политички одлуки".Тие одлуки никогаш ама баш никогаш не биле во полза на народот ни во моментот ни во перспектива.А тоа што се меша со тешки политички одлуки се популистичките одлуки кои ги носат токму тие.Најголем  број одлуки кои ги носат таквите антинародни и странско-платени елити се правдаат со демократија, одредени стремежи (евроатлански),и останати лажни и магливи термини кои се користат токму за најгруба манипулација

Колку просечниот чоек е реално и целосно информиран за билокоја ситуација во државата па да можи да се смета дека е во можност да донеси објективна одлука која се однесува на севкупната вистинска слика? 

concrete напиша:..занимливо, а каде и кога , дај пример,   БРЕМЕТО не било на грбот на народот , туку и некој друг подметнал рамо...имаш таков пример???

Хммммм... па знам за еден чоек од една држава вака од прва: Бранко Црвенковски чунки бремето за се' шо нечини и кинисало прудолу се клава на него.
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Саб Јун 27 2015, 20:07

чучулига напиша:
кнез напиша:Тоа драга Чучулиге што си  напишала се предава токму на банкстерските школи за политички инженеринг,и секогаш кога треба да се донесе антинародна одлука која ќе го товари народот со доплнонителни товари(материјални или нематеријални) и ќе биде само во полза на елитистите,се користи таа парадигма за демек понесување на одговорност на политичката елита.
Тие сакаат да ја сведат секоја држава на 50-тина луѓе кои тие ги поставиле,и се разбира нели кои ќе носат "тешки политички одлуки".Тие одлуки никогаш ама баш никогаш не биле во полза на народот ни во моментот ни во перспектива.А тоа што се меша со тешки политички одлуки се популистичките одлуки кои ги носат токму тие.Најголем  број одлуки кои ги носат таквите антинародни и странско-платени елити се правдаат со демократија, одредени стремежи (евроатлански),и останати лажни и магливи термини кои се користат токму за најгруба манипулација

Колку просечниот чоек е реално и целосно информиран за билокоја ситуација во државата па да можи да се смета дека е во можност да донеси објективна одлука која се однесува на севкупната вистинска слика? 

concrete напиша:..занимливо, а каде и кога , дај пример,   БРЕМЕТО не било на грбот на народот , туку и некој друг подметнал рамо...имаш таков пример???

Хммммм... па знам за еден чоек од една држава вака од прва: Бранко Црвенковски чунки бремето за се' шо нечини и кинисало прудолу се клава на него.
...ние драга наша Чучулига очигледно не се рабираме. Бреме на грбот на еден народ ..јас подразбирам она што ќе му се натовари да го влече , а на основа на нечија одлука или дејание. А ти гледам ја подразбираш самата одлука или нејзиното донесување... Very Happy
Заебот на HerrBrane со кој практично не заеба за наредните 50 години , ако не и за век и навек, е бреме кое овој народ без никој да го праша нешто е награбусен , па едвај оди... Herr Бране нема никакво бреме за носење , освен азното кое му го однесо во Вадуз , па не мора ни да го носи...... Значи , до сега не сум чул некаде  некој донесувач на одлуки да се товари со долгови , тоа секаде народ го плаќа...влече и влечка... Very Happy
А Herr Бране ни Дунафф не го бања , ни него ни сите такви како него.... Wink
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Саб Јун 27 2015, 20:43

concrete напиша:...ние драга наша Чучулига очигледно не се рабираме. Бреме на грбот на еден народ ..јас подразбирам она што ќе му се натовари да го влече , а на основа на нечија одлука или дејание. А ти гледам ја подразбираш самата одлука или нејзиното донесување... Very Happy

Не.
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Нед Јун 28 2015, 09:39

чучулига напиша:
concrete напиша:...ние драга наша Чучулига очигледно не се рабираме. Бреме на грбот на еден народ ..јас подразбирам она што ќе му се натовари да го влече , а на основа на нечија одлука или дејание. А ти гледам ја подразбираш самата одлука или нејзиното донесување... Very Happy

Не.
..туку???? Question
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Нед Јун 28 2015, 09:46

Во случајот, зборам за негативните последици по донесувањето на одлука, шо ќе речи за исто муабетиме.

Всушност, во контекстов, секогаш станва збор за негативни последици од донесена одлука... во случај на позитивни последици - сите се генерали по битката и најзаслужни за исходот.
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Пон Јун 29 2015, 16:18

чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Пон Јун 29 2015, 16:55

чучулига напиша:За референдумот во Грција

http://off.net.mk/vesti/mislenja/grchkiot-referendum-povekje-e-izmama-otkolku-demokratija
...мислам дека многу глупости ќе се изнаслушаме за грција и дека се е тоа празни приказни и мачкање очи. Европските и кошер банките глумеа лудило и си ги наполнија своите приватни џебови со бонуси, иако им беше јасно дека НЕМА ШАНСА ТИЕ ПАРИ РЕДОВНО ДА СЕ ВРАТАТ. Ама им беше гајле , бидејќи тие и онака беа НАДУЕНИ, лажни  електронски пари, кои ќе ги отпишат и ни лук јало ни лук мирисало.Ќе си отштампаат нови и добар даље, нова рука делење.  Грчките владетели се откостија од пара, ама многу и на народ даваа, по сите основи , сеа да не елаборираме. И народ им е лично богат ко крезови...
Е сеа ќе банкротирале. Па преку мој, ако банкротираат, тоа нема ништо никаде да заталаса. И ќе банкротира државата , тие лично како граѓани..мува не ги лази.
Ние и голем дел од источна европа сме и онака на 200-300 евра..., длабоко доле , каде брановите не ни допираат, у мир и тишина....и функционираме Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Ако треба и тие ќе научат на 500-600 и пак ќе бидат дупло бољи... Wink
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Пон Јун 29 2015, 19:55

Вести од ЕУ - Page 15 Screen_Shot_2014-12-23_at_1.34.27_PM.0
Чучулига, ти станува јасно???
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Пон Јун 29 2015, 20:06

Шо не ми е јасно молим лепо?
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Пон Јун 29 2015, 21:44

чучулига напиша:Шо не ми е јасно молим лепо?
..рамнотежата на боите... Wink
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Нед Jул 05 2015, 08:01

Вести од ЕУ - Page 15 Greece-votes-bailout-referendum.si
Грциве очигледно ги работат исто ко нас овде за референдумот за територијална поделба. Скоро сум сигурен дека овие од Сириза ќе ги избркаат од власт.
Незнам само дали и таму се појавуе некој педерастичен енглез со Роскоп саат и им мафта пред нивното собрание кажувајќи им дека времето им поминува , ако не се одлучат онака како им треба на кошерите и педофилистичарите од Брисел... Very Happy Very Happy Very Happy
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by VOL Нед Jул 05 2015, 11:00

a koj gi zaeba africko-etioposkive surati deka se "bozja rasa" Very Happy ? zarem mislat deka nekoj se pali na grcka poezija em mitologija pa blagodarenie na tie vetar i magla - Evropa treba da bide zavisnik i dolznik na grcive i "vecno da im gi pokriva "  finansiskite dupki, krateri, crni rupi WTF!.. a koga tie imale solidni finansii celite se edna golema civilizaciska dupka!?samo zaradi taa ebana mitologija i prikazna deka tokmu tie treba da setaat ko bogovi i tesko (nas) na tie koi ne mislat taka- ima da (ne) gi ignoriraat dodeka ne se ponizat pred nalsednicive Zevsovi..?

more , uste globalnoto zatopluvanje da im go krene moreno za edno 4-5 metra, pa da se derariziraat i dezinksiciraat kamenjana belomorski, po priroden pat.

taman da padne bojata od natpisine pa da go  izmie Kilkis od Kukush, Edesa od Voden...

nastrana ova, finaniska nedisciplina, luksuziranje na drzavata, paranoicna potreba da se odrzi "mitot na bogovite" odrzuvajki ogromni kolicini na voena tehnika, razuzdanost na nivnite politicari.. subvenciraa se' davaa trinaesti plati, glumea "mokjna clenka" na EU,zaradi koi nie ni vo NATO ni vo EU mozeme. pa duri dojdovme do toa i - dali voopsto ni trebalo nato i eu.. ne umri magare do  treva zelena.
e pa sega, ne ke e loso da spregnat magarinjata- za nekoj mesec ke ima grozdober u Kavadarecko davaat dobra dnevnica +hrana i spanje .. za grcki standar, mislam.. Twisted Evil
VOL
VOL

Posts : 16857
Join date : 2014-11-25

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Пон Jул 06 2015, 09:23

Варуфакис поднесе оставка

http://www.kurir.rs/planeta/posle-grckog-ne-varufakis-podneo-ostavku-clanak-1846569

Циркусот почнува.
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by concrete Пон Jул 06 2015, 10:02

чучулига напиша:Варуфакис поднесе оставка

http://www.kurir.rs/planeta/posle-grckog-ne-varufakis-podneo-ostavku-clanak-1846569

Циркусот почнува.
Адрија или Медрано??? Very Happy
concrete
concrete

Posts : 7020
Join date : 2013-01-10

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by чучулига Пон Jул 06 2015, 10:06

Сирк де солеи
чучулига
чучулига

Posts : 13499
Join date : 2014-07-11

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by king Пон Jул 06 2015, 20:02

Јужноциганија ... го еба ежот ....

_________________
Види аватар!
king
king

Posts : 10748
Join date : 2014-02-19

Вратете се на почетокот Go down

Вести од ЕУ - Page 15 Empty Re: Вести од ЕУ

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Страна 15 of 35 Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 35  Next

Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот