Вести од ЕУ
Страна 2 of 34 • 1, 2, 3 ... 18 ... 34
Re: Вести од ЕУ
еу се распаѓа готова е.
Миленко&Мирка 2009та.
Миленко&Мирка 2009та.
Centarec- Posts : 996
Како каде. Читав во Шпигел дека во Швајцарија допрва на референдум ќе се бара оданочување на големите наследства.concrete напиша:Приватноста и имотот кој иде со секој жив човек никој никогаш не ја спори. Но и денес веќе во најнапредниот капитализам НАСЛЕДСТВОТО и ИМОТОТ се даночи дебело.
http://www.spiegel.de/international/business/capitalism-in-crisis-amid-slow-growth-and-growing-inequality-a-998598-2.html
A proposal by Social Democrats, Greens and the socially conservative EVP, to support government pensions with a new tax on large inheritances, will be put to a referendum soon.
'The Wealth of Medieval Princes'
Income isn't the problem in Switzerland, where the gap between rich and poor is no wider than in Germany or France. The problem is assets. No other country has as many major shareholders, financiers and investors, and in no country is as much capital concentrated in so few hands.
Пред се големите корпорации се алчни, заедно со марионетите на власт.Конкрит напиша:Не можат да се помират дека идеата ..се да е во нивните неколку џеба, не функционира..дека сепак мораат да делат со секој жив човек на планетава. Но тие нив попрво ќе ги убијат наместо да делат. Затоа се опасни по живот за сите.
Да го земам Apple за пример - седиштето му е на некој остров со 2% корпоративен данок, продава на сите пазари, и си ги штити патентните права во Британија или САД. Ги користи услугите на судството во државите каде не плаќа данок. Вработува студенти кои на државен трошок студираат, а некој друг плаќа за тоа. И сето тоа во духот на глобализацијата.
Arhimed- Posts : 242
....ЕУ замислено од неговите творци да..ова ЕУ не е тоа ЕУ.., ова сега е процес да се ревампира Светото Римско Царство од страна на тефтонските и норманските кнезови ....задолжени до гуша кај хазаритеCentarec напиша:еу се распаѓа готова е.
Миленко&Мирка 2009та.

concrete- Posts : 7018
Разпагьа се,да не заборавите да земете дел од неаCentarec напиша:еу се распаѓа готова е.
Миленко&Мирка 2009та.

хан Ацо- Posts : 330
Можеби и тоа ке го направиме.Има на исток и југ некои парчиња земја кои и така се наши.Па зошто да не ги земеме? 

YAS- Posts : 774
Во право си,до Индия се е било Македонска империяYAS напиша:Можеби и тоа ке го направиме.Има на исток и југ некои парчиња земја кои и така се наши.Па зошто да не ги земеме?

Па зотоа Грујо наш ги доведе Хунзите од Пакистан и дворец им гради во Паљурци.А и Субрата Рој му е омилениот инвеститор.Бидејки нели е индиец.Толку си го сака што им даде државјанство на синовите и жената му на Рој,да не можат индиските власти да ги пикнат во зандана,ко што му направија на брат Субрата.Што е важно што се белосветски криминалци. 

Читав дека ке му биде одземана банкарската гаранция на Субрата во Македония,па е нешто.
Штетата која беше нанесена на кредибилитетот на државата не може да се компензира со смешни 3 милиони.
Се разбира,ама штетата е за државата,а профитот за ФамилиятаYAS напиша:Штетата која беше нанесена на кредибилитетот на државата не може да се компензира со смешни 3 милиони.

Kravite ako ne stasaat vo Mk, jas vekje neglasam za dpmne!

Sahara raj- Posts : 84
Кравите да стасаат не верувам.Ама волови кои му поверуваа на белосветскиот преварант имаме колку сакаш. 

http://dnevnik.mk/?ItemID=426FAC3065E01B4EA85D9E9FFE3905CF
Стварно ..зошто овие неќат у ЕУ .... нели у Еу е како во бајките?
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=55116
Стварно ..зошто овие неќат у ЕУ .... нели у Еу е како во бајките?
http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=55116
king- Posts : 10680
Е неќат оти секој Норвежанец е државен миЉонер.
Кај нив владата паметно инвестираше и сега можат само да накриват капа.
Кога би влегле во ЕУ, тие ќе изгубат. Има да плаќат едночудо давчки, па проценти... а за земање немат. Се им е развиено и полно рамнно. Еу фондој нив ич не ги интересират.
Тие си живеат во бајка. Можи времето малку да ги ремети ама не ми се верва.
Јас мислам зато кинг.
Кај нив владата паметно инвестираше и сега можат само да накриват капа.
Кога би влегле во ЕУ, тие ќе изгубат. Има да плаќат едночудо давчки, па проценти... а за земање немат. Се им е развиено и полно рамнно. Еу фондој нив ич не ги интересират.
Тие си живеат во бајка. Можи времето малку да ги ремети ама не ми се верва.
Јас мислам зато кинг.
чучулига- Posts : 13499
хи, хи хи ....VOL напиша:I Putin mu e prv komsija...
king- Posts : 10680
VOL напиша:I Putin mu e prv komsija...
king напиша:хи, хи хи ....VOL напиша:I Putin mu e prv komsija...
Ај јас со Дедо Мраз... ама Путин е ту мач...

Pusti zelbi Kingu...Pusti zelbi...A po 2017 koga ke bide slednoto raspaganje na EU...Oti veke nekolku predvidovte,pa ne se ostvarija...
... распаѓањето доаѓа апансас , а пред тоа НИКОЈ НЕ ВЕРУЕ у такво нешто.., незнам за тебе , ама јас прегрмев едно од први ред партер, имав среќа што ниеден реквизит не ме тресна по глаа, за разлика од многу други....YAS напиша:Pusti zelbi Kingu...Pusti zelbi...A po 2017 koga ke bide slednoto raspaganje na EU...Oti veke nekolku predvidovte,pa ne se ostvarija...
concrete- Posts : 7018
Во бивша ју навелико ратови се водеа а на пола и више народ не му се веруеше дека е распадната ...
... а во ЕУ смрди веке повеќе години ... изнапримаа се и сешто без никаков критериум ..
..уствари единствен критериум беше .. да се што поблиски до границата со Русија ...
... ај да не се заебаваме ... па бугаристан и румунија никад не би исполниле ни пола од условите ...
... горе балтичките држави ... немој ТY не ме смеј ...
..па еве ако сакаш и грција ... како е примена ... кога тогаш кога ја примија имаа по еден тв на 100 куќи и фрижидери на мраз ...
..е сега им дојде нож под грло ... кога беа 12 ... моќните држави помагаа на две три послаби во ЕУ.... сега ситуацијата е да и моќните се проретчија а гладните усти и паразитите се ептен намножија ...
... земи ја Италија за пример ... од една од најјаките економии во светот падна на најниско дереџе...
..се сеќаваш како ја изманипулираа работата ... за реформите во ЕУ ... кога референдумите им кажаа ..ЈОК...
.. е па јбг ... британците се први свестија дека работата не ја бива ..па ќе спасуваат што може да се спаси ..
.. не џабе оној Обама рече ... кога одам во ЕУ не знам со кого треба да разговарам ..
... а во ЕУ смрди веке повеќе години ... изнапримаа се и сешто без никаков критериум ..
..уствари единствен критериум беше .. да се што поблиски до границата со Русија ...
... ај да не се заебаваме ... па бугаристан и румунија никад не би исполниле ни пола од условите ...
... горе балтичките држави ... немој ТY не ме смеј ...
..па еве ако сакаш и грција ... како е примена ... кога тогаш кога ја примија имаа по еден тв на 100 куќи и фрижидери на мраз ...
..е сега им дојде нож под грло ... кога беа 12 ... моќните држави помагаа на две три послаби во ЕУ.... сега ситуацијата е да и моќните се проретчија а гладните усти и паразитите се ептен намножија ...
... земи ја Италија за пример ... од една од најјаките економии во светот падна на најниско дереџе...
..се сеќаваш како ја изманипулираа работата ... за реформите во ЕУ ... кога референдумите им кажаа ..ЈОК...
.. е па јбг ... британците се први свестија дека работата не ја бива ..па ќе спасуваат што може да се спаси ..
.. не џабе оној Обама рече ... кога одам во ЕУ не знам со кого треба да разговарам ..
А во Америка шо забранија храна да им се дава?
упм е ојден светот.
упм е ојден светот.
Страна 2 of 34 • 1, 2, 3 ... 18 ... 34
ВЕТЕРНИЦА :: ФОРУМИ :: НАСТАНИ ВО СВЕТОТ
Страна 2 of 34